Repertoar

DET ENESTE VI IKKE GJØR ER Å SPILLE TIL DANS …
Men noen av oss gjør det også 🙂

Gutta på skauens musikalske landskap er som Krokskogen selv – vilt og vakkert, med både godt opptråkkede stier og uutforskede områder der knapt nok noen har satt sin fot tidligere. Men vårt hoveduttrykk er akustisk musikk i grenseland mellom viser, jazz og klassisk – gjerne samtidig!

Gjennom årene har vi hatt konserter med temaer som Knut Hamsun, Geirr Tveitt, Jørgen Moe, Bjørnstjerne Bjørnson, Norske utvandrere,  Opera for Dummies, Sommernatt på Krokskogen, Illegale sanger fra 2. verdenskrig, Sommerkveld på fjorden, og selvfølgelig en og annen julekonsert.

ILLEGALE SANGER – SANGER FRA GRINI

Etter tre innspillinger med illegale sanger fra krigens dager har vi mange historier å fortelle. Mange av sangene har vi lært av «gutta på skauen» og andre hedersmenn og kvinner vi har møtt de siste fem årene.
Sensurerte revyviser, Grinisanger og sanger skrevet av pur unge gutter som lå på skauen for Milorg vinteren 1944-45.

Vårt Lands omtale av prosjektet:

«Et viktig bidrag til vår okkupasjonshistorie … jeg kan huske jeg som guttunge var imponert over Otto Nielsens ironiske «Det har vi» som lovpriste det gode liv på Grini: «Hvis en gestapist får et skudd og dør har vi nyheten to dager før.» Nå er jeg enda mer imponert.»

TIL SKOGS – MED KUNSTNERE OG ANNET PAKK …

Fire-fem ganger i året drar gutta til skogs, til Sørsetra skistue i hjertet av Krokskogen. Sammen med vertskapet og nærmere hundre publikummere synger vi skogens sanger og vandrer hjem i måneskinn – til fots, på sykkel, ski eller med hesteskyss – alt etter vær, føre og årstid. 

HJEM TIL JUL

Gutta har sin egen julekonsertserie og vårt motto er: «Ta jula som en mann!» En lun og annerledes julekonsert med gamle klassikere som «Lille Jensen drar til Mandalay» og våre egen nye jule- og vintersanger. 

ANDRE PROGAMMER

På Krokskogen har vi samarbeidet med artister som Erik Bye, Arve Tellefsen, Jan Eggum, Juni Dahr, Mari Maurstad og en rekke lokale artister. Men vi gjør også gjerne små intimkonserter. En smakebit på dette finner du nederst på siden. 

Scroll Up