Om oss

GUTTA PÅ SKAUEN så dagens lys på Krokskogen på 2000-tallet i forbindelse med et plate- og konsertsamarbeid med selveste Erik Bye.
Inspirert av de originale gutta på skauen, de som lå på Krokskogen vinteren 1944/45 er også vår gruppe valgt ut for å kunne dekke de fleste oppgaver – men heldigvis kun innen kulturell bistand, ikke væpnet motstand!

PER VOLLESTAD – Har siden midten av 1980-tallet vært en av Norges fremste og mest allsidige sangere. Han har gjestet operascener og orkestre i Europa, Asia og USA, og spilt inne et 30 talls CD-plater. Han har en doktorgrad viet norsk musikk og har mottatt Griegprisen, Gammelengprisen, Fegerstens legat og en rekke andre priser og utmerkelser. Allsidigheten har gitt seg utslag i prosjekter som «STYGGE PIKER», en CD med gamle reklameslagere fra mellomkrigstiden og medvirkning i flere musikaler og egenproduserte kabaretforestillinger. Sist med SPIS DIG SLANK! på Teatekjellern, Oslo Nye Teater og REIDUN OG PER ELSKER MUSIKALER på blant annet Chat Noir. Han har samarbeidet med musikere som Ketil Bjørnstad, Odd Børretzen, Helge Iberg og Erik Bye.
Men med oppvekst ved foten av Krokskogen har alltid historiene og eventyrene herfra vært en viktig del av hans virksomhet.
Han er også aktiv som forfatter og har blant annet skrevet en biografi om komponisten Christian Sinding. I 2017 kom han med ny bok på Norsk Musikkforlag om norsk reklamesang fra perioden 1844-1940! «Oppbyggelige sanger og gode råd om husstell, alkohol, tobakk, margarin og lange underbukser … » Høsten 2020 kom han med boken «Livet på Grini under annen verdenskrig» på Kagge forlag, en bok som fikk strålende anmeldelser. Høsten 2022 kommer en ny bok, denne gangen viet den illegale sangens betydning under annen verdenskrig. NRK TV har laget eget portrettprogram om Vollestad.
For mer info: www.vollestad.com

SVEIN OLAV BLINDHEIM – kommer fra Vigra på Sunnmøre. Under og etter lærerskolen i Volda spilte han med Henning Sommerro. Etter flytting til Ringerike ble han sammen med Arild Nyquist og Lars Martin Myhre i Trio Tre som gav ut lp-er og cd-er og turnerte land og strand. SOB har skrevet musikaler og barneteater og skrevet 5 bøker med dikt og humoristiske historier, den siste «Rett Kurs» kom ut høsten 2023. Kontrabass er hovedinstrumentet og med den deltok han på plata «Horace Hello» som av bladet Jazz Journal i 2002 ble kåret til en av de ti beste jazz cd-er som kom ut det året. Komponerte musikken til og gav ut cd-en «Ellings Menn» med Per Vollestad og Erik Bye. Har også skrevet musikk til cd-en «Junikveld» på Grappa Records med tekster av Hans Børli. Høsten 2021 kom en ny CD i eget navn, denne gang med tekster av Arne Paasche Aasen. I 2022 skrev han musikken til NRK-dokumentaren «Viking-kongene fra Ringerike» For mer info: www.sveinolav.no

FREDRIK ØIE JENSEN – jobber som musiker, kapellmester og arrangør. Han har sin utdannelse fra Hamar Lærerhøgskole og Norges Musikkhøgskole. Fredrik har vært musiker i en rekke show og teater i Norge: ”Blanke messingen”, ”Fame”, og ”Tango for 2”.  Sommeren 2016 spilte han i orkesteret til Alexander Rybak på hans sommershow i Larvik. Han har gjort flere studiojobber bl.a. med Dumdum boys, Odd René Andersen og CC Cowboys. Han er fast medlem av Gutta på skauen og Ted Kix. Lokalt er han dirigent for Hønefoss storband og kapellmester på Jailhouse(som i år har fått nytt navn: Fosserock).Han vært musiker på flere tv-produksjoner, bl.a. Idol og Skal vi danse –  hvor han også har vært kapellmester og arrangør i perioden 2011 til 2014 Han vært musiker på flere tv-produksjoner, bl.a. Idol og Skal vi danse –  hvor han også har vært kapellmester og arrangør i perioden 2011 til 2014

Scroll Up